20 °C Istanbul, TR
28 Ekim 2020

Google Fotoğraflar toplu fotoğraf nasıl silinir?

Google ‘ın Fotoğraflar isimli uygulaması, otomatik veri yedekleme özelliği nedeni ile hayatımızda oldukça kullanışlı bir yere sahip olmaya başladı.

Google Fotoğraflar hepsi nasıl silinir? Google Fotoğraflar uygulamasındaki fotoğrafların tamamı nasıl silinir? Fotoğraflar uygulamasında toplu resim silme işlemi nasıl yapılır? Fotolarımı Google Fotoğraflar ‘dan kalıcı bir şekilde nasıl silerim?

Google ‘ın Fotoğraflar isimli uygulaması, otomatik veri yedekleme özelliği nedeni ile hayatımızda oldukça kullanışlı bir yere sahip olmaya başladı. Uygulama oldukça kullanışlı olmasına rağmen yinede toplu fotoğraf silmek isteyen bazı kullanıcılar zorlanabiliyorlar. Oysa ki bir kaç dakika içerisinde film rulonuzdaki fotoğrafların tamamını silmek mümkün.

Şimdi isterseniz bu işlemi hızlıca nasıl gerçekleştirebileceğinize bir göz atalım…

Google Fotoğraflar ‘da kalıcı bir şekilde fotoğraf silme

Yukarıda da belirttiğimiz gibi oldukça zahmetsiz olan bu işlemi gerçekleştirdikten sonra fotoğraflarınız kalıcı şekilde silinecektir. Bu sebeple yedeklemek istediğiniz fotoğraflar var ise işlem öncesinde yedeklemeniz gerekecektir.

Yedekleme işlemini gerçekleştirin

İşlem öncesi Google, farklı bir platformda ya da cihazda yedekleme yapmanızı isteyecektir. Burada tercih kullanıcı olan sizdedir. Yedekleme yapmak istediğinizde sıkıştırılmış “zip” dosyası şeklinde yedekleme yapılacak ve bunu indirebileceksiniz. Tabii bunun dışında Google, kendisi dışında farklı yedekleme platformuna yedekleme yapmaya da imkan vermektedir.

Ayrıca, silme işlemi sonrasında otomatik yeniden yedekleme işlemi gerçekleştirilsin istemiyorsanız Google Fotoğraflar uygulamasındaki “Yedekle ve Senkronize Et” özelliğini kapatmanız gerekecektir.

Bilgisayardan fotoğrafları silme

Bilgisayar üzerinden Google Fotoğraflar ‘da bulunan verileri silmek için kullandığınız web tarayıcı üzerinden (chrome, mozilla, opera vs.) Google Fotoğraflar ‘a giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ekranın sağ tarafında bulunan Albümler ‘e tıklayın ve herhangi bir albüme gidin. Albüm içerisinde bulunan ilk fotoğrafın üzerinde mouse ile gelerek mavi olması için tıklayın. Aynı işlemi “shift” tuşuna basılı tutarak son fotoğraf içinde tekrarlayın. Tüm fotoğraflar mavi olduktan sonra sağ üst köşede bulunan çöp kutusu iconuna tıklayın ve silme işlemini onaylayın.

Çöp kutusunu temizleyin

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra silmiş olduğunuz fotoğraflar Google’ın “Geri Dönüşüm Kutusu” nda 60 gün bekler. 60 günün sonunda işlem yapılmaması durumunda fotoğraflar otomatik olarak silinir. Fakat, “Son silinmiş” klasörüne giderek 60 günlük süreyi beklemeden manuel olarak tamamen silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Benzer İçerik

Birisine aşık olduğunuzu en net nasıl anlarsınız

Sevgi ve aşk.. Her ikisi de güzel ve tadılması gereken duygular olsa da birbirlerinden farklı hisler. Sevgi muhatabınızın iyi yönlerine duyduğunuz yakınlık, kötü yönlerinden ise uzak durmak iken aşk her ihtimalde ondan vazgeçememektir.

YouTube arkaplanda nasıl çalışır?

En popüler video izleme platformu YouTube ‘da kullacıları en çok rahatsız neden konu program arkaplana alındığında müziğin kesilmesidir. YouTube bu problemi premium uygulamasında çözmüş, “YouTube Premium” arkaplana alınsa dahi çalmaya devam etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir